AcousticStandaard® plafondpanelen

Het geluid absorberende AcousticStandaard® plafondpaneel is een zeer praktische en aantrekkelijke oplossing voor interieurs met een slechte akoestiek.

 • De maximale paneelmaat van één AcousticStandaard® plafondpaneel is 2700 x 1200 mm.
 • Op klantspecificatie kan echter binnen deze maximale maat elke andere afmeting op de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd.
 • De randafwerking bestaat uit een geëxtrudeerd aluminium profiel en is leverbaar in 3 kleuren: zilvergrijs, zwart en wit.
 • Standaard plafondpanelen kunnen gemonteerd worden aan verstelbare staalkabelhangers maar ook zonder verlies aan hoogte direct aan het bouwkundige plafond worden gemonteerd. AcousticStandaard® panelen kunnen zowel staand als hangend gemonteerd worden.
 • Het AcousticStandaard® plafondpaneel is standaard leverbaar in 13 fraaie kleuren.
 • Het AcousticStandaard® plafondpaneel kan ook bekleed worden met de uitgebreide stofcollectie van Kvadrat. Deze Deense stoffenleverancier staat bekend om de uitgebreide collectie projectstoffen die voldoen aan de hoogste eisen.

Meer informatie?

AcousticStandaardPrint® plafondpanelen

Een toegevoegde waarde van onze AcousticStandaardPrint® plafondpanelen is de mogelijkheid de standaard panelen te voorzien van een print met een bepaalde afbeelding (bijvoorbeeld een foto, tekening of logo). Het printwerk heeft geen nadelige effecten voor de brandveiligheid (euroklasse A2-S1-D0) en voor de eventuele reinigbaarheid. AcousticStandaardPrint® plafondpanelen zijn met een licht vochtige doek af te nemen.

AcousticStof® plafondpanelen

De AcousticStof® plafondpanelen worden voorzien van een bekledingsstof uit een zeer uitgebreid gamma die vastgeniet wordt op een houten frame van 40 mm berken multiplex.

 • AcousticStof® panelen kunnen op verzoek afgewerkt worden met een geëxtrudeerd aluminium profiel in de kleur zilvergrijs.
 • In principe kan elke gewenste stof door u gekozen worden. Standaard werken wij met de stof MoVe, een wollen viltachtige stof, voor de beklede panelen. 
 • Deze stof voldoet aan alle gestelde eisen en is zowel akoestisch open als ook brandveilig.
 • De meeste AcousticStof® plafondpanelen maken wij op een dikte tussen 40 en 60 mm.
 • Voor de geluidsabsorptie gebruiken wij standaard 40 mm minerale wol met een minimale NRC waarden van 0,95. (absorptieklasse A). Vanzelfsprekend kunnen wij op verzoek ook 50 of 60 mm minerale wol toepassen.

AcousticStofPrint® plafondpanelen

Indien u een geprinte stof wenst of een stof geprint in een bepaalde RAL kleur, dan is Disprodoek een goede keuze. Deze stof voldoet aan alle gestelde eisen en is zowel akoestisch open als ook brandveilig.  Disprodoek is leverbaar tot een breedte van 3 meter en is hierdoor dus prima te gebruiken voor grote panelen. Denk hierbij bijv. aan panelen in de maat van 1500 x 1500 mm of zelfs 1800 x 1800 mm. De gebruikte materialen om het geluid te absorberen zijn brandveilig en voldoen volgens Euroklasse A2-S1-D0 aan de hoogst mogelijke brandeisen.

AcousicStof® plafond bafflepanelen

AcousticStof® plafond bafflepanelen hangen aan het plafond (bevestiging d.m.v. staalkabeltjes) en absorberen daar het overtollige geluid. Deze baffles kunnen praktisch elke maat hebben. Er is een grote keuze in stofsoorten. Ook kunnen deze baffles worden beprint.

akoestiekcompany