AcousticStandaard® wandpanelen

Het geluid absorberende AcousticStandaard® paneel is een zeer praktische en aantrekkelijke oplossing voor interieurs met een slechte akoestiek.

  • De maximale paneelmaat van een AcousticStandaard® paneel is 2700 x 1200 mm. Op klantspecificatie kan echter binnen deze maximale maat elke andere afmeting op de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd.
  • De randafwerking bestaat uit een geëxtrudeerd aluminium profiel en is leverbaar in 3 kleuren: zilvergrijs, zwart en wit.
  • Het AcousticStandaard® wandpaneel wordt op een zeer eenvoudige wijze bevestigd aan de wand, nl. met meegeleverde Z-profielen.Met bijgevoegd installatieschema is het ophangen zeer eenvoudig en tijdbesparend.
  • Standaard leverbaar in 13 fraaie kleuren. Het AcousticStandaard® paneel kan ook bekleed worden met de uitgebreide stofcollectie van Kvadrat.

AcousticStandaardPrint® wandpanelen

Een toegevoegde waarde van onze AcousticStandaardPrint® panelen is de mogelijkheid de standaard panelen te voorzien van een print met een bepaalde afbeelding (bijvoorbeeld een foto, tekening of logo). Het printwerk heeft geen nadelige effecten voor de brandveiligheid (euroklasse A2-S1-D0) en voor de eventuele reinigbaarheid. AcousticStandaardPrint® panelen zijn met een licht vochtige doek af te nemen.

AcousticStof® wandpanelen

De AcousticStof® panelen worden voorzien van een bekledingsstof uit een zeer uitgebreid gamma die vastgeniet wordt op een houten frame van 40 mm berken multiplex.

  • AcousticStof® panelen kunnen op verzoek afgewerkt worden met een geëxtrudeerd aluminium profiel in de kleur zilvergrijs.
  • In principe kan elke gewenste stof door u gekozen worden. Standaard werken wij met de stof MoVe, een wollen viltachtige stof, voor de beklede panelen.  Deze stof voldoet aan alle gestelde eisen en is zowel akoestisch open als ook brandveilig.
  • De meeste AcousticStof® panelen maken wij op een dikte tussen 40 en 60 mm.
  • De montage van de AcousticStof® wandpanelen gebeurd met haak- latten. Een solide methode die ook nog eens een snelle montage garandeert.
  • Voor de geluidsabsorptie gebruiken wij standaard 40 mm minerale wol met een minimale NRC waarden van 0,95. (absorptieklasse A). Vanzelfsprekend kunnen wij op verzoek ook 50 of 60 mm minerale wol toepassen.

AcousticStofPrint® wandpanelen

Indien u een geprinte stof wenst of een stof geprint in een bepaalde RAL kleur, dan is Disprodoek een goede keuze. Deze stof voldoet aan alle gestelde eisen en is zowel akoestisch open als ook brandveilig.  Disprodoek is leverbaar tot een breedte van 3 meter en is hierdoor dus prima te gebruiken voor grote panelen.  De gebruikte materialen om het geluid te absorberen zijn brandveilig en voldoen volgens Euroklasse A2-S1-D0 aan de hoogst mogelijke brandeisen.

AcousticFrame® wandpanelen

AcousticFrame® wandpanelen worden toegepast als de panelen groter moeten worden dan wat er vervoerd kan worden. AcousticFrame® wandpanelen hebben een afwerking met een afbeelding erop geprint. Doeken zijn wisselbaar en reinigbaar.

 akoestiekcompany